ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняМінрегіон хоче облаштувати електрозарядними пристроями всі АЗС

Мінрегіон хоче облаштувати електрозарядними пристроями всі АЗС

Мінрегіон вивчає можливість обов’язкового облаштування електрозарядними пристроями усіх АЗС, громадських гаражів та автостоянок
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вивчає можливість обов’язкового облаштування електрозарядними пристроями усіх АЗС, громадських гаражів та автостоянок, в тому числі, парковок для автомобілів біля громадських та житлових будівель, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
Зараз в діючому ДБН В.2.3.-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» взагалі відсутні вимоги щодо можливості облаштування у гаражах та на автостоянках машино-місць із зарядними пристроями для паркування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.
 
У першій редакції проекту оновленого ДБН щодо автостоянок прописана необхідність обов’язкового облаштування електричними зарядними пристроями 5% машино-місць у громадських гаражах та автостоянках. Ця нова норма ще обговорюється та збираються пропозиції. 
 
Ідея полягає в тому, щоб до 2030 року усі 100% машино-місць на автостоянках вже були оснащені електрозарядками. 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.  

 
Коментарі (0)