ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняМінрегіон хоче скасувати проектування сміттєпроводів у багатоповерхівках

Мінрегіон хоче скасувати проектування сміттєпроводів у багатоповерхівках

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує скасувати обов’язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує скасувати обов’язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
Відповідна норма міститься у змінах до ДБН В.2.2-15-2005 «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення». 
 
Зокрема, пропонується в змінах до ДБН щодо житлових будинків скасувати обов’язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхівках. 
 
Сміттєпроводи у багатоповерхівках – пережиток радянського минулого, який сьогодні немає нічого спільного з відповідальним поводженням з відходами та бережливим ставленням до екології та природи взагалі. 
Відповідно до змін необхідність влаштування сміттєпроводів у житлових будинках буде визначатися з урахуванням прийнятої в населеному пункті системи поводження з відходами. 
 
При цьому в спеціалізованих будинках для людей з інвалідністю та осіб похилого віку обов’язкова норма щодо проектування сміттєпроводів буде збережена.
 

Зміни до ДБН будуть затверджені найближчим часом та вступлять в силу через 3 місяці після опублікування. 

 
Коментарі (0)