ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМінрегіон: хочеш дешевої води – плати за світло

Мінрегіон: хочеш дешевої води – плати за світло

Другий варіант полягає у введенні спеціалізованих надбавок для всіх споживачів на електроенергію

Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк заявив, що відомство розробило кілька механізмів, які передбачають компенсацію різниці в тарифах на послуги водопостачання в маловодних регіонах.

Про це він заявив 29 лютого на брифінгу за підсумками засідання Кабміну, передає кореспондент «У.К.».

За словами міністра, мова йде про ті області, де ускладнені умови поставки води до споживача. У таких регіонах більше 50% собівартості послуги складає електроенергія. Пан Близнюк також уточнив, що в держбюджеті вже передбачено 100 млн грн на компенсацію тарифної різниці. «Ми підготували разом з Міністерством палива та енергетики проект закону, де виходимо з пропозицією стару заборгованість, яка складається на 99% з різниці в тарифах, списати для підприємств галузі. Надалі є 2 варіанти розвитку подій. Перший – в бюджеті закладати ці кошти.

Другий варіант полягає у введенні спеціалізованих надбавок для всіх споживачів на електроенергію, - зазначив чиновник. - Це наша проблема, і не повинен Київ платити за Львів, а Львів – за Луганськ, кожен повинен платити стільки, скільки там є собівартість. Але в когось фільтрувальна станція стоїть на Дніпрі, і місто – на Дніпрі, а хтось за 250-300 км або в Крим подає воду. Ми пропонуємо на півкопійки підняти тариф на електрику для всіх, і за рахунок цього компенсувати ті регіони, де перекидання – більше 30%».

За словами пана Близнюка, рішення по введенню подібних механізмів може бути прийнято у 2013 році.

Катерина Селіванова 

 
Коментарі (0)