ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінрегіон: Коштів на субсидії вистачить усім

Мінрегіон: Коштів на субсидії вистачить усім

Кількість субсидіантів у наступному сезоні буде близько 7,5-8 млн родин. На субсидії буде виділено 40 млрд, яких, на думку Павла Розенка, повинно вистачити всім.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко запевняє, що коштів у Державному бюджеті України вистачить для того, щоб надати субсидії всім, хто внаслідок підвищення тарифів потребуватиме допомоги від держави. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна».

«За нашими розрахунками, кількість субсидіантів в наступному опалювальному сезоні зросте приблизно до 7,5 – 8 млн. родин. Тому ми чітко можемо сказати, що тих 40 млрд. грн, які зафіксовані в Державному бюджеті на субсидії, нам вистачить», - сказав він.

«Якщо виникне потреба у виділенні додаткових коштів, ми оперативно внесемо зміни до Держбюджету України і покриємо всі видатки», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Павло Розенко також підкреслив, що всім, хто оформив субсидії в минулому сезоні, а це 6 млн. українських родин, з 1 травня субсидія буде переоформлена в автоматичному режимі.

Віце-прем’єр-міністр також не виключив, що в наступному сезоні буде відбуватися поступовий перехід на монетизацію тих коштів, які залишаються на рахунках громадян внаслідок економії використання газу. «Ми будемо розглядати варіант грошової виплати цих коштів», - сказав він.

Павло Розенко також закликав усіх, хто відчуває, що йому складно буде сплачувати за новими тарифами, потрібно вже зараз подавати на субсидію. «Навіть якщо в неопалювальний період субсидія буде нульовою, то в опалювальний сезон вона автоматично буде збільшена на суму відповідної компенсації», - зауважив Павло Розенко.

«Ми чітко розуміємо, що багаті люди повинні платити повну ринкову ціну, а всіх малозабезпечених захистить програма субсидій, як це і було в минулому опалювальному сезоні», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Квітня 2016 p. 21:29
Вже з лютого 2016 року оплату за газ зненацька збільшили у 2 рази(!). У такому разі природньо було б перерахувати субсидію, тобто збільшити її, як мінімум , у 2 рази, адже субсидія розраховувалась по старій ціні. Чому досі це не зроблено? Обманом чи шахрайством це важко назвати, оскільки останні припускають все-таки якесь мистецтво фокусника, а тут просто наглий грабунок.