ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінрегіон: Маршрутна карта реформи теплоенергетики направлена на споживача

Мінрегіон: Маршрутна карта реформи теплоенергетики направлена на споживача

Маршрутна карта реформи, яку запропонували у Мінрегіоні, спрямована в першу чергу на споживача, який повинен отримати якісну послугу та зменшити витрати на споживання.

 

Розроблена Мінрегіоном Концепція реформування теплоенергетики повинна вирішити першочергові питання щодо залучення інвестицій, фінансової стабілізації галузі та проблем в енергетиці, які були накопичені за роки незалежності України. 

Про це заявив під час круглого столу щодо обговорення Концепції реформування сектору централізованого теплопостачання Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Маршрутна карта реформи, яку  запропонували у Мінрегіоні, спрямована в першу чергу на споживача, який повинен отримати якісну послугу та зменшити витрати на споживання.

«Сьогоднішня ситуація на ринку теплоенергетики не дозволяє стимулювати капіталовкладення та залучати інвестиції. Впровадження Концепції дозволить в першу чергу залучити інвестиції в енергетику, розв’язати питання взаємостосунків серед учасників ринку, клірингових розрахунків, касового розриву, накопичення боргів, централізованого опалення та можливості децентралізації теплопостачання», — зазначив Геннадій Зубко.

Концепція реформи теплоенергетики направлена як на короткостроковий, середньостроковий та довгостроковий план дій. «Енергетика повинна бути стабільною з точки зору своїх фінансових витрат і можливостей модернізації. За рахунок маршрутної карти, яка запропонована в Концепції, ці питання будуть вирішені», — повідомив Віце-прем’єр-міністр.

Ключовими напрямками цієї моделі є:

- Раціоналізація та оптимізація схем теплопостачання;

- Комплексне вирішення питань щодо наявних боргових зобов’язань;

- Перехід до системи тарифоутворення, що дозволяє отримання прибутку та заохочує до зниження рівня споживання енергоресурсів;

- Вдосконалення системи розрахунків споживачами за надані комунальні послуги;

- Перехід на грошову форму розрахунків державою на пільги та субсидії;

- Спрощення системи залучення інвестицій у галузь та захист прав інвесторів.

З Концепцією можна більш детально ознайомитись за посиланням: http://www.minregion.gov.ua/press/news/minregion-rozpochinaye-gromadske-obgovorennya-kontseptsiyi-realizatsiyi-derzhavnoyi-politiki-u-sferi-teplopostachannya/ 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
03 Березня 2017 p. 23:45
У під"їздах багатьох п"ятиповерхівок Києва немає опалення вже на протязі декількох років, і ніяких спроб виправити цю ситуацію ЖЕКи не роблять. Натомість ЖЕКи примусово забирають із під"їздів справжні поштові скриньки, а взамін них нав"язують мешканцям якісь нікчемні шухлядки. А потім щоб замаскувати ці свої крадіжки поштових скриньок, ЖЕКи розпочинають косметичні ремонти у цих холодних під"їздах. Від того ремонту холодний під"їзд так і залишається холодним, а мешканці ще й змушені захищати від фарби та крейди вхідні двері . А скільки бруду вони понаносять до своїх квартир та скільки перепачкають одежі поки закінчиться цей маскувальний ремонт?