ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняМінрегіон ініціює введення зміни в ДБН: огородження на перехрестях

Мінрегіон ініціює введення зміни в ДБН: огородження на перехрестях

Мінрегіон вводить нові зміни в ДБН - встановлення захисних огороджень на перехрестях для безпеки пішоходів при проектуванні і будівництві доріг
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вводить нові зміни у державні будівельні норми — встановлення захисних огороджень на перехрестях для безпеки пішоходів при проектуванні та будівництві доріг.
 
Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.
 
«Зараз в оновленому ДБН ми ввели обов’язкову норму щодо проектування спеціальних перильних огороджень на зупинках громадського транспорту. Це важлива зміна для безпеки. Але роботу над вдосконаленням проектування та будівництва доріг ми продовжуємо і головне в цьому питанні — безпека пішоходів. Тому є ідея і пропозиція до змін у відповідний ДБН — встановлення подібних засобів безпеки не тільки на зупинках, але й в інших місцях посиленої небезпеки для пішоходів, до прикладу, на перехрестях доріг, наземних пішохідних переходах через великі вулиці. Хотілося б почути думку загалу та конструктивні поради щодо того, де теж можливо потрібні такі заходи та додаткове посилення безпеки, а також вдосконалення інших норм для покращення життя людей», — сказав він.
 
За словами Парцхаладзе, це сприятиме підвищенню безпеки пішоходів на перехрестях та мінімізації можливих наїздів транспорту чи аварій за участю пішоходів.
 

Нагадаємо, що в Україні заборонять проектувати зупинки громадського транспорту без спеціальних захисних огороджень. Відповідні зміни містяться у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів», який вже опублікований та офіційно вступить в силу з 1 вересня 2018 року. 

 
Коментарі (0)