ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМінрегіон обіцяє за 2 роки створити Містобудівний кадастр України

Мінрегіон обіцяє за 2 роки створити Містобудівний кадастр України

Спільно з міжнародними партнерами та експертами за 2 роки Мінрегіон має створити Містобудівний кадастр України
Створення містобудівного кадастру України має завершитися до 2021 року. Місцеве самоврядування має надавати дані і створювати умови, які потім будуть використовуватися на регіональному рівні. Важливою умовою є врахування як державних інтересів з точки зору розвитку і планування територій України, так і місцевих – інтереси громад, які хочуть розвиватися і залучати інвестиції, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
Завдання зі створення Містобудівного кадастру має розглядатись у контексті реформи децентралізації та регіонального розвитку, який визначається двома основними індикаторами: індекс людського розвитку та індекс конкурентоспроможності регіонів.
 
Про це під час стратегічної сесії в Житомирі щодо створення містобудівного кадастру в Україні заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
 
«Зі створенням Містобудівного кадастру ми досягнемо якості, публічності та оперативності прийняття управлінських рішень, покращення інвестиційного клімату, спрощення та прискорення дозвільних  процедур у сфері будівництва, прозорість процесів просторового  планування, проектування та будівництва. Але саме головне – нові можливості для розвитку та економічного зростання регіонів», - наголосив Геннадій Зубко.
 
Містобудівний кадастр України буде створений за рахунок державної підтримки, міжнародних партнерів, експертного середовища та місцевого самоврядування.
 
Керівник проекту Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ) Матіас Брандт висловив підтримку і зауважив, що Уряд Німеччини готовий долучитися і надати допомогу у створенні містобудівного кадастру. «В країні необхідно створити систему, яка буде надавати геопросторові данні про систему кадастру, власників земельних ділянок і їх межі. Адже земля – головний актив будь-якої громади, який дозволяє в першу чергу залучати інвестиції і розвивати місцеве самоврядування», - підкреслив Матіас Брандт.
 

Зубко зауважив, що не важливо скільки людей задіяні у процес створення кадастру, кінцева ціль – збільшення доходів місцевих бюджетів, вибудувана маршрутна карта клієнта за допомогою якої він зможе оформити земельну ділянку. Наразі цей процес займає від 70 до 294 днів. 

 
Коментарі (0)