ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРозвиток української інфраструктури залежить від європейських коштів

Розвиток української інфраструктури залежить від європейських коштів

У Мінрегіоні заявляють про можливість залучення коштів від Європейського інвестиційного банку на розвиток інфраструктури. Це дозволить покращити якість послуг для населення і модернізувати застаріле обладнання для постачання тепла та води.

Мінрегіон очікує у 2016 році ратифікації фінансової угоди з Європейським інвестиційним банком про виділення 400 млн євро для реалізації проекту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України», яка була підписана у липні цього року. Про це повідомив  заступник Міністра з питань європейської інтеграції Роман Чуприненко, передає прес-служба Міністерства.

За його словами, це дозволить покращити якість послуг для населення і модернізувати застаріле обладнання для постачання тепла та води, 80% якого зараз у незадовільному стані.

«Ми продовжуємо співпрацювати з різноманітними інституціями ЄС та світовими організаціями з питань енергоефективності та енергозбереження, а також адаптуємо наше законодавство у цій сфері до вимог ЄС», - зазначив пан Чуприненко.

Окрім того, Мінрегіон розпочав з Світовим банком реалізацію 2-х нових проектів: «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання» на 382 млн дол. та «Другий проект розвитку міської інфраструктури» на 350 млн дол.

«Ці проекти дадуть нам змогу скоротити споживання електроенергії та забезпечити стабільність та надійність систем централізованого водопостачання та водовідведення, зменшити втрати води в мережах та покращити її якість», - підкреслив заступник Міністра.

Нагадаємо, Україна і Німеччина підписали угоду про грант для підтримки соціальних об'єктів. Кошти буде використано для потреб внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, відновлять гуртожитки, дитячі садочки та школи.

 
Коментарі (0)