ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїнські соціальні об’єкти відновлять за німецькі кошти

Українські соціальні об’єкти відновлять за німецькі кошти

Україна і Німеччина підписали угоду про грант для підтримки соціальних об'єктів. Кошти буде використано для потреб внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, відновлять гуртожитки, дитячі садочки та школи.

Україна та Німецька кредитна установа для відбудови (KfW) підписали фінансову і проектну угоди про надання гранту в розмірі 14 млн євро для підтримки соціальних об’єктів України. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Кабміну.

Як йдеться у повідомленні, за умовами підписаної угоди Український фонд соціальних інвестицій 2015 року отримає 14 млн. євро від Німеччини для реалізації п’ятої фази проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури».

Зазначається, кошти будуть використані для потреб внутрішньо переміщених осіб у Києві та Львові, а також у Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях.

Зокрема, буде відновлено 15 гуртожитків для проживання переселенців і 15 інших соціальних об’єктів, таких як дитячі садочки і школи.

Примітно, лише завдяки реабілітації гуртожитків новий притулок знайдуть 1200 осіб.

Окрім того, у Києві буде розбудовано 29 дитячих садочків та створено додатково 83 групи, які приймуть близько 2000 дітей, зокрема з числа внутрішніх переселенців. Середній обсяг коштів на один дитячий садочок – близько 140 тис. євро. Під час реконструкції особливу увагу звертатимуть на заходи з підвищення енергоефективності.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, міжнародні експерти дослідять потреби України у інвестиціях в сферу енергоефективності та відновлювальних джерел енергії. Зокрема, за підрахунками вітчизняних чиновників, на термомодернізація житлового фонду необхідно близько 35 млрд євро.

 
Коментарі (0)