ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоМінрегіон очікує завтра на розгляд Парламентом пакета законів по будівництву

Мінрегіон очікує завтра на розгляд Парламентом пакета законів по будівництву

В четверг ожидается рассмотрение парламентом пакета принципиальных законов, касающихся строительной отрасли. Этот вопрос социального жилья, строительной «амнистии» для объектов, построенных без разрешения в предыдущие годы
З прийняттям Верховно радою законів №1817 і №2020 вдалося спростити дозвільні процедури, скасувати категорії складності об’єктів будівництва й перейти до класу наслідків (СС1, СС2, СС3), перевести на дозвільну форму-повідомлення будівництво об’єктів із незначними наслідками, запровадити е-послуги для отримання сертифікатів, встановити критерії для перевірок, визначити перелік будівельних робіт, які не потребують дозволу тощо, повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.
 
«Сьогодні постає велике питання з впровадження енергоефективних заходів і модернізації житлового сектору і ця робота потребує кропіткої роботи з парламентарями, аби максимально спростити маршрутну карту для будівельників, які можуть включитися в цей процес. Також в четвер ми очікуємо на розгляд Парламентом пакета важливих законів, що стосуються будівельної галузі. Це питання соціального житла, будівельної «амністії» для об’єктів, збудованих без дозволу в попередні роки – їх прийняття дозволить зробити ще один крок до дерегуляції і спрощення ведення бізнесу в будівельній сфері», — коментує Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
 

Геннадій Зубко розповів, що також продовжується робота і щодо перегляду застарілих державних будівельних норм (ДБН).

«Минулого року затвердили 13 ДБН, цього року в планах – 16. Крім того, спільно з міжнародними партнерами та експертами (BRDO та IDLO), а також громадським сектором (Реанімаційним пакетом реформ, «Разом проти корупції») робимо прозорою та відкритою сферу перегляду відхилень від ДБН для зведення нанівець корупційної складової», — зазначив Геннадій Зубко. 

 
Коментарі (0)