ГоловнаНовини ЖКГПодіїМінрегіон отримав нового очільника

Мінрегіон отримав нового очільника

Верховна рада України підтримала пропозицію Прем'єр-міністра - Дениса Шмигаля прийняти запропонований ним склад Уряду. Міністром розвитку громад та територій України призначено Олексія Чернишова.
Верховна рада України підтримала пропозицію Прем'єр-міністра - Дениса Шмигаля прийняти запропонований ним склад Уряду, повідомляє "Україна Комунальна".
 
Міністром розвитку громад та територій України призначено Олексія Чернишова, 42 роки.
 
Олексія Чернишов народився у Харкові. З кінця жовтня 2019 року очолював Київську державну адміністрацію, де змінив Михайла Бно-Айріяна, який пробув на посаді понад 100 днів.
 
Як розповідав сам Чернишов, на посаду в ОДА його запросив перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофимов, який відповідає за регіональну політику.
 
Перед призначенням майбутній керівник Київщини зустрічався з тодішнім главою Офісу президента Андрієм Богданом, прем’єр-міністром Гончаруком, президентом Зеленським.
 
Чернишов – відомий харківський бізнесмен та інвестор. Навчався в Харківському гуманітарному університеті Народна українська академія. Закінчив Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого.
 
Розпочав кар'єру в IT галузі, в компанії Telesens, яка розробляла системні програмні продукти для телекомунікаційного бізнесу. Згодом разом із партнерами придбав українську частину групи. 
 
У 2000-их починає співпрацювати з концерном АВЕК, засновником якого є чинний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" та відомий бізнесмен Олександр Фельдман. В компанії спочатку стає віцепрезидентом з розвитку, а потім й президентом концерну та всієї групи АВЕК. 

У 2014 році заснував інвестиційну компанію VI2 Partners, яка в 2017 році купила 20% акцій мережі супермаркетів "Фуршет" у французького оператора Auchan Group Ашан Україна.  

 
Коментарі (0)