ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняМінрегіон переймається за «живу воду»

Мінрегіон переймається за «живу воду»

У весняно-літній період регіонам слід звернути особливу увагу на роботу водопровідно-каналізаційного господарства, передусім на якісні показники води та запровадження технологічного обліку.
У весняно-літній період регіонам слід звернути особливу увагу на роботу водопровідно-каналізаційного господарства, передусім на якісні показники води та запровадження технологічного обліку.
 
Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
 
«Весною та влітку всім слід звернути особливу увагу на роботу водопостачальних підприємств. Найбільші відхилення від нормативів якості питної води мають Львівська, Луганська, Дніпропетровська та Донецька області. Тому ці регіони у першу чергу закликаю готувати проекти у рамках державної програми «Питна вода України». Сьогодні вже затверджений бюджетний порядок використання коштів, визначені критерії відбору проектів. Готуйте проектні пропозиції до конкурсу, ми будемо допомагати вам фінансувати технології очищення води до необхідної якості», – сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов.
 
За його словами, не всі області переймаються встановленням лічильників технологічного обліку водопровідної води та зниженням обсягу втрат. Середній показник втрат у мережах водоканалів по Україні становить 41%. Високі втрати води у Севастополі, Черкаській, Житомирській та Харківській областях.
 
«Втрати – це скарги населення, це – висока вартість послуг. Боротьба з втратами починається із запровадження обліку. Тому плануйте і робіть все необхідне протягом ремонтного періоду», – наголосив Олександр Аліпов.
 
Як повідомив Перший заступник керівника Мінрегіону, в середньому по Україні технологічний облік питної води здійснюється на 63% об’єктів. При цьому у Вінницькій області цей показник сягає 49%, у Дніпропетровській – 36%, Кіровоградській – 35,9%, Закарпатській – 35%, Миколаївській – 33%, Чернігівській – 27% та всього 20% у Херсонській області.
 
 
Коментарі (0)