ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВМінрегіон планує «повісити» українське сміття на іноземців

Мінрегіон планує «повісити» українське сміття на іноземців

У Мінрегіоні залучатимуть міжнародні товариства для вирішення проблем з відходами. Відомство вже домовилось об’єднати зусилля щодо розвитку сфери поводження з побутовими відходами з двома іноземними товариствами.

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства мають намір залучити міжнародні товариства для вирішення проблем з утилізацією відходів. У відомстві наголошують, що наразі в Україні існує низка перешкод у впровадженні реформ у сфері поводження з побутовими відходами. Про це заявив начальник Управління благоустрою територій та комунального обслуговування Максим Барінов, передає прес-служба відомства.

Зокрема, мова йде про залучення німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), яке провело в Україні дослідження щодо обсягів утворення та захоронення відходів.

«Крім того, фахівцями GIZ розроблено технічне завдання щодо створення міжмуніципального полігону побутових відходів у місті Полтава з одночасним закриттям і рекультивацією старих сміттєзвалищ. Керівництво регіону, після презентації Технічного рішення, надало згоду щодо впровадження запропонованих технологічних рішень у Полтавській області», - повідомив він

Міністерство також сподівається долучити і швейцарсько-український проект міжмуніципального співробітництва DESPRO, яке вже має досвід в об’єднанні громад у сфері поводження з побутовими відходами у Вінницькій (Тульчинський район) та Сумській (Роменський район) областях.

Однак, наразі міжнародні товариства погодилися підтримати розвиток цієї сфери лише у Полтавській області.

«Ми також дійшли згоди з питання впровадження в цьому регіоні  новітніх технологій, зокрема використання ресурсоцінних компонентів у складі побутових відходів, будівництва нових об’єктів поводження та захоронення побутових відходів; сміттєсортувальних комплексів, визначення короткострокових та довгострокових періодів щодо закриття та рекультивації старих полігонів та сміттєзвалищ», - підкреслив чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  за минулий рік в Україні утворилося більше трьохсот мільйонів тонн відходів. Переважна більшість – від економічної діяльності підприємств та організацій.

 
Коментарі (0)