ГоловнаНовини ЖКГЖитлоМінрегіон повідомив про розробку нового Житлового кодексу

Мінрегіон повідомив про розробку нового Житлового кодексу

Кожен українець, згідно з Женевською хартії, має право на безпечне, доступне і достатня житло

 

Кожен українець, згідно з Женевською хартії, має право на безпечне, доступне і достатня житло. Саме тому Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву (Госмолодежьжілье) спільно з Міністерством розвитку громад і територій України (Мінрегіон) розробляють новий Житловий кодекс.

Про це 26 жовтня повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Як уточнили в прес-службі Госмолодежьжілья, Житловий кодекс радянських часів від 1983 года, Концепція державної житлової політики від 1995 року і закон про комплексну реконструкцію кварталів застарілого житлового фонду вже не можуть реалізувати конституційне право наших громадян на житло.

Тим часом в прес-службі Державного фонду нагадують про Женевської хартії ООН:

«В Україні давно є актуальним комплексний перегляд законодавства у житловій сфері, адже житлова політика держави повинна бути дієвою. Женевська хартія ООН про стабільне житловому господарстві передбачає, зокрема, забезпечення державою доступу для всіх громадян до достатньої, безпечного і доступного житла ».

Саме тому, констатують в Держфонді сприяння молодіжному житловому будівництву, Фонд спільно з Мінрегіоном працює над сучасним Житловим кодексом для українців.

Нагадаємо, в Мінрегіонрозвитку продумали проект закону, в результаті якого будуть захищені інвестори новобудов в Україні.

Також раніше ми інформували про те, що в Міністерстві розвитку громад і територій показали новий атлас, в якому відображено нинішнє адміністративний поділ України на райони, а також територіальні громади.

 

 

 
Коментарі (0)