ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМінрегіон позбавить ЖЕКи монополії

Мінрегіон позбавить ЖЕКи монополії

Українські ЖЕКи чекає демонополізація. Мінрегіон підготував законопроект, який передбачає припинення державного регулювання цін на послуги з управління будинком.

Мінрегіон  підготував законопроект про житлово-комунальні послуги, який передбачає створення ринку послуг з управління та можливість співвласників багатоквартирного будинку самостійно визначати управителя свого будинку. Іншими словами ЖЕКи втратять монополію в наданні житлово-комунальних послуг, повідомляє прес-служба відомства.

Цей законопроект має на меті підвищити рівень надання житлово-комунальних послуг.

«У сьогоднішньому вигляді законопроект пропонує припинення державного регулювання цін на послуги з управління будинком (встановлення цін за домовленістю власників та управителя) та визначає особливості надання окремих житлово-комунальних послуг, в тому числі послуги з управління багатоквартирним будинком», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, проект визначає порядок управління багатоквартирним будинком та вимоги до управителя.

«Передбачається також спрощений механізм укладення договорів щодо надання послуг у багатоквартирному будинку та чітко розмежовуються права і обов’язки споживача, виконавця послуг та управителя», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, КМДА планує підтримувати ОСББ та ЖБК в реалізації проектів з енергозбереження житлових будинків. Пріорітетними будуть проекти з встановлення приладів обліку опалення та гарячого водопостачання.

 
Коментарі (0)