ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМінрегіон проконтролює будівництво в регіонах

Мінрегіон проконтролює будівництво в регіонах

Мінрегіон буде жорстко контролювати хід оновлення у регіонах містобудівної документації

Необхідність посиленого нагляду виникає у зв’язку із тим, що згідно з законом «Про містобудівну діяльність» з січня 2013 року місцевим органам влади забороняється виділяти земельні ділянки під забудову без затвердження містобудівного плану.   

«Через відсутність планів зонування та детальних планів територій, землевідведення для будівництва з початку року ускладнене.  Мінрегіон наполягає на якомога швидшій актуалізації наявної містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях через прийняття сесіями відповідних рад рішень щодо можливості її подальшого використання», – повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник, під час селекторної наради з регіонами країни.

У свою чергу, Міністерство вже підготувало зміни до законодавства, прийняття яких дасть можливість на підставі рішень генерального плану надавати земельні ділянки фізичним і юридичним особам для будівництва, а також містобудівні умови та обмеження.

Слід також зазначити, що Мінрегіон опрацьовує можливість виділення коштів з державного бюджету для розроблення відповідної містобудівної документації.

Однак, за словами Міністра, органи місцевого самоврядування також зобов’язані передбачати видатки в місцевих бюджетах на розроблення містобудівної документації або вишукувати інші джерела, не заборонені законом.

Насамкінець, очільник Мінрегіону повідомив, що найкращих показників у забезпеченні населених пунктів необхідною містобудівною документацією, досягли Дніпропетровська, Івано-Франківська та Житомирська області, де забезпеченість містобудівною документацією населених пунктів складає 100%, 87% та 72% відповідно.

 
Коментарі (0)