ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМінрегіон проконтролює дотримання законодавства з охорони праці

Мінрегіон проконтролює дотримання законодавства з охорони праці

У зв'язку із нещодавнім трагічним випадком у Харкові, в Мінрегіоні мають намір перевірити дотримання норм законодавства про охорону праці на підприємствах ЖКГ.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ звернулося до місцевих адміністрацій з вимогою вжити заходів щодо попередження і припинення практики порушення вимог законодавства з охорони праці під час експлуатації та ремонту систем централізованого водопостачання та водовідведення. Зокрема, у зверненні наголошується про забезпечення проведення відповідного інструктажу для працівників підприємств водопровідно-каналізаційного господарства.

Про це йдеться у факсограмі, адресованій місцевим адміністраціям за дорученням голови Мінрегіону Геннадія Темника, інформують у прес-службі відомства.

До 14 червня адміністрації повинні повідомити Мінрегіон про вжиті заходи. У документі нагадується, що відповідно до статті 34 закону  «Про охорону праці» Рада Міністрів АРК та місцеві державні адміністрації мають забезпечувати виконання законів та реалізацію державної політики в галузі охорони праці. Згідно зі статтею 13 цього закону роботодавець зобов'язаний забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.

Заступник голови Мінрегіону, керівник апарату Андрій Білоусов наголосив, що роботодавці повинні неухильно дотримуватися норм законодавства про охорону праці і особливо ретельно стежити за їх дотриманням на підприємстві.

«Безпека людей, їх здоров’я і життя під час експлуатації та ремонту систем централізованого водопостачання та водовідведення повинні стояти на першому місці. Нещасного випадку, який нещодавно стався в Харкові і забрав життя чотирьох людей можна було уникнути, якби чітко було дотримано правил безпеки праці. Керівники підприємств зобов’язані навести лад в цьому питанні і припинити практику порушень законодавства з охорони праці», - зазначив пан Білоусов.

Як повідомляла «Україна Комунальна», днями у Харкові одразу 4 працівники міського водоканалу загинули у каналізаційному колодязі. Через аварію на водогоні слюсарі один за одним спустились у колектор, щоб перекрити вентиль і зупинити воду. Але на поверхню так і не повернулись – отруїлися випарами, що накопичився на дні колодязя.

 
Коментарі (0)