ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМінрегіон пропонує відновити архітектурно-будівельний контроль на місцях

Мінрегіон пропонує відновити архітектурно-будівельний контроль на місцях

Міністерство розвитку громад і територій України пропонує уряду відновити повноваження органів місцевого самоврядування в сфері архітектурно-будівельного контролю
Міністерство розвитку громад і територій України пропонує уряду відновити повноваження органів місцевого самоврядування в сфері архітектурно-будівельного контролю, повідомила пресслужба міністерства.
 
Мінрегіон пропонуватиме уряду відновити дію постанови №553 від 23 травня 2011 року "Про порядок здійснення державного архітектурно-будівельного контролю". При цьому проект постанови вже направлений на розгляд в ЦОВВ та буде винесено на найближче засідання Кабміну.
 
Очікується, що відновлення функції контролю на місцях дозволить здійснювати планові та позапланові перевірки та зупинити незаконне будівництво.
 
За словами міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова, за останній місяць отримано понад 70 звернень органів місцевого самоврядування про незаконні будівництвах, які виникли з початку реформи сфери містобудування в березні.
 

У міністерстві вважають, що такий крок не вплине на реалізацію реформи і ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції. 

 
Коментарі (0)