ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМінрегіон «прозрів»: на субсидіях Україна втрачає мільярд

Мінрегіон «прозрів»: на субсидіях Україна втрачає мільярд

У Мінрегіоні визнали, що Україна витрачає на субсидії на оплату житлово-комунальних послуг на 1 млрд грн. більше через неекономне споживання газу, який використовується для опалення житлового сектору.

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства підрахували, що Україна витрачає близько 11 млрд кубометрів газу на опалення житлового сектора взимку, а це, в свою чергу, означає, що на житлові субсидії направляється на 1 млрд грн. більше. Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час міжнародної конференції.

«Україна на сьогоднішній день витрачає 11 млрд кубометрів газу на опалення житлового сектора в зимовий період. Придбання газу є однією з найбільших загроз для нашої безпеки. Ми витрачаємо 230 кВт на 1м квадратний, що на 45% більше в порівнянні з Польщею», – сказав пан Зубко.

Пан Міністр підкреслив, що у зв’язку із таким неекономним споживанням природного газу, Україна вимушена витрачати на 1 млрд грн. більше лише на забезпечення громадян субсидіями.

«І чим далі вартість газу буде наближатися до ринкової, тим більше ми будемо змушені витрачати. І виникає питання, що краще: витратити ці кошти на енергоефективність або просто в повітря, щоб не вкладатися в енергоефективні технології?», – наголосив чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за минулий рік в Україні субсидіями на «комуналку» були забезпечені більше 30% всіх українських домогосподарств. Загальна сума, яка була витрачена на ці цілі досягла 23,5 млрд грн.

 
Коментарі (0)