ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняМінрегіон розпочав розробку Містобудівного кодексу

Мінрегіон розпочав розробку Містобудівного кодексу

Для розроблення нового проекту Мінрегіон залучився підтримкою профільного Федерального міністерства Німеччини. В цілому Кодекс повинен визначати принципи містобудівної політики держави.

Для розроблення нового проекту Мінрегіон залучився підтримкою  профільного Федерального міністерства Німеччини. В цілому Кодекс повинен визначати принципи містобудівної політики держави.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України спільно з Федеральним міністерством навколишнього середовища, охорони природи, будівництва і безпеки ядерних реакторів Німеччини розпочали активну роботу з розроблення Містобудівного кодексу України.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе, повідомляє прес-служба відомства.

«Розроблення Містобудівного кодексу – одне із пріоритетних завдань Мінрегіону. І ми продовжуємо активну роботу над цим питанням. У розробленні нового проекту ми вже заручилися підтримкою профільного Федерального міністерства Німеччини. Зараз вивчаємо європейський досвід у розробці таких документів, зокрема Німеччини, і я вдячний нашим німецьким колегам за підтримку та співпрацю у цьому питанні», - сказав він.

Він зазначив, що наразі містобудівельна діяльність в Україні регламентується 7 законами та 43 нормами, які закладені у інші закони. Їх пропонується об’єднати у єдиний комплексний документ.

В цілому Кодекс повинен визначати принципи містобудівної політики держави. Основою майбутнього Містобудівного кодексу повинно стати:

- створення сприятливих умов для інвестицій у будівництво;

- удосконалення та прозорість дозвільних процедур;

- забезпечення сталого розвитку населених пунктів і територій;

- екологічна складова та урахування державних, громадських та приватних інтересів при плануванні територій тощо.

Проект майбутнього Містобудівного кодексу обов’язково обговорюватиметься за участю широкого кола українських та міжнародних експертів і громадськості.

 

 
Коментарі (0)