ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінрегіон розраховує на японські гроші для інфраструктурних та енергетичних проектів

Мінрегіон розраховує на японські гроші для інфраструктурних та енергетичних проектів

Мінрегіон сподівається на участь японських компаній у завершенні проектів будівництва метро на Троєщину та мосту через Дніпро в Києві. Поміж тим, у відомстві чекають на успіх проекту із заміни парової турбіни на Трипільській ТЕС.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства сподівається на згоду Японії щодо фінансування проекту з будівництва лінії метрополітену до житлового масиву Троєщина в Києві. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖГК Геннадій Зубко під час зустрічі із генеральним директором Європейського бюро МЗС Японії Хаджіме Хаяші, передає прес-служба Міністерства.

Зокрема, мова йде про будівництво лінії метро від станції  «Радужна» до станції «Тараса Шевченка».

Окрім того, у відомстві також розраховують участь японських кампаній у проекті завершення будівництва мосту через Дніпро.

Міністр також підкреслив, що не менш важливим напрямом є співпраця в енергетичній сфері, зокрема, впровадження в Україні японських передових технологій «Clean Coal» з покращення ефективності вугільних теплоелектростанцій в Україні.

«Ми розраховуємо на успішність реалізації першого проекту із заміни парової турбіни на Трипільській ТЕС», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин та Міністр економіки, торгівлі та промисловості Японії підписали Спільну заяву щодо співпраці країн у галузі енергетики.

 
Коментарі (0)