ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМінрегіон розробить законопроєкт, який регулює введення в експлуатацію довгобудів

Мінрегіон розробить законопроєкт, який регулює введення в експлуатацію довгобудів

Міністерство розвитку громад та територій України почне розробку нового законопроєкту, який дозволить врегулювати питання введення в експлуатацію довгобудів
Міністерство розвитку громад та територій України почне розробку нового законопроекту, який дозволить врегулювати питання введення в експлуатацію довгобудів. 
 
Про це повідомила пресслужба міністерства.
 
"Міністерство розвитку громад та територій України починає діалог з громадськістю щодо напрацювання нового законопроекту, який би дозволив врегулювати питання добудови об’єктів, які наразі не введені в експлуатацію", - йдеться в повідомленні.
 
Зі слів міністра розвитку громад та територій України Альони Бабак, проблеми почалися, відколи було прийняте законодавство, яке дозволило будувати за гроші людей житлові будинки з нульової стадії.
 
"Кожен із вас (інвесторів) зіткнувся з тією чи іншою проблемою: попит на житло не формувався належним чином, криза в галузі, шахрайство з видачою дозволів на будівництво на рівні органів місцевого самоврядування. Хочу вас запевнити, що розроблений проект закону "Про захист прав постраждалих фізичних осіб – вкладників у будівництво багатоквартирних житлових будинків", не має підтримки як у мене, так і у фахівців Міністерства. Тому ми розпочинаємо роботу над новим законопроектом і створюємо робочу групу, до якої запрошуємо вас", - зазначила Бабак, додавши, що перше засідання робочої групи відбудеться 1 листопада.
 

Міністерство виступить з ініціативою інвентаризації всіх проблемних об’єктів по всій Україні. Для цього на обласні державні адміністрації буде направлено доручення зібрати всю актуальну інформацію. 

 
Коментарі (0)