ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМінрегіон розробив законопроект який дозволяє ОТГ продавати земельні ділянки

Мінрегіон розробив законопроект який дозволяє ОТГ продавати земельні ділянки

Мінрегіон презентував проект закону щодо розширення повноважень об’єднаних громад у галузу земельних відносин, який, в тому числі, наділяє повноваженнями ОТГ щодо продаж громадянам та юридичним особам земельних ділянок державної та комунальної власності
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ презентувало проект закону щодо розширення повноважень об’єднаних громад у галузу земельних відносин, який, в тому числі, наділяє повноваженнями ОТГ щодо продаж громадянам та юридичним особам земельних ділянок державної та комунальної власності, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
У відомстві поінформували, що розробили проект закону, яким, зокрема, пропонується внести зміни до Земельного кодексу, законів "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про оренду землі".
 
"Усі земельні питання, як у межах, так і поза межами населених пунктів в об’єднаних територіальних громадах, мають вирішуватися за рішенням або погодженням ради ОТГ", - зазначили у прес-службі міністерства.
 
Законопроектом передбачається, зокрема, що ОТГ зможуть розпоряджатися землями державної власності, надавати у користування ділянок із земель держвласності, змінювати цільове призначення земельних ділянок приватної власності щодо земельних ділянок, які розташовані за межами населеного пункту.
Також ОТГ зможуть, якщо буде ухвалений законопроект, продавати громадянам і юридичним особам земельні ділянки державної та комунальної власності, а також вилучати земельні ділянки, що були надані у постійне користування із земель державної та комунальної власності.
 
Проектом закону також визначено перелік земель державної власності, які не можуть передаватися у комунальну власність, повідомили у відомстві.

У Мінрегіоні також повідомили, що сьогодні проект закону буде відправлено на опрацювання та погодження до центральних органів виконавчої влади. 

 
Коментарі (0)