ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМінрегіон розробляє ДБН щодо створення безбар’єрного простору в Україні

Мінрегіон розробляє ДБН щодо створення безбар’єрного простору в Україні

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України працює над розробкою нових державних будівельних норм щодо створення безбар’єрного простору в Україні на заміну діючого ДБН
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України працює над розробкою нових державних будівельних норм щодо створення безбар’єрного простору в Україні на заміну діючого ДБН В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення», повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
Наразі вже розроблений робочий варіант нового ДБН. 
 
Сьогодні діючий ДБН не дає чітких та ясних механізмів, як створювати реальний безбар’єрний простір в Україні. І саме через це більшість людей на практиці не знають, як правильно це робити. У першу чергу, міністерство має прописати чіткі та зрозумілі правила для всіх, які будуть адаптовані до європейських стандартів і засновуватися на європейських вимогах. Щоб не було таких ситуацій, коли людина на візку не може вийти з дому або потрапити у потрібну будівлю без сторонньої допомоги.
 
Наразі вже опубліковані та офіційно вступлять в силу з 1 вересня цього року нові державні будівельні норми щодо містобудування, шкіл та вулиць і доріг, які також враховують сучасні вимоги в частині створення безбар’єрного простору.
 

Не дивлячись на прогрес в облаштуванні безбар’єрного простору в Україні, досі 99% об’єктів житлового та громадського призначення залишаються недоступними для людей з інвалідністю. 

 
Коментарі (0)