ГоловнаНовини ЖКГЖитлоМінрегіон розширив список будівництва доступного житла

Мінрегіон розширив список будівництва доступного житла

У Мінрегіоні доповнили перелік об′єктів житлового будівництва, на добудову в яких можуть спрямовуватися кошти, ще 5 об’єктами житлового будівництва. У них українці зможуть придбати в рамках реалізації програми доступного житла понад 300 квартир.

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вирішили доповнити список об′єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) в яких можуть спрямовуватися кошти. Про це йдеться у відповідному рішенні  Міжвідомчої комісії від 12 грудня 2014 року, розміщеному на офіційному сайті Мінрегіону.

«Рішенням Міжвідомчої комісії від 12 грудня 2014 року з розгляду пропозицій щодо формування переліку об′єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) в яких можуть спрямовуватися кошти доповнено 5 об’єктами житлового будівництва  в яких громадяни можуть придбати в рамках реалізації програми будівництва (придбання) доступного житла 302 квартири» - зазначається у повідомленні.
 
Зауважимо, мова йде про 257 квартир у місті Вишгороді (Київська область) та 45 у самій столиці. 
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з початку року в Україні новоселами завдяки участі у державних житлових програмах стали 1159 сімей. 
 
За словами Голови правління Держмолодьжитла Леоніда Рисухіна, серед 1159 квартир, які були передані українським сім’ям – учасникам державних житлових програм, 201 – отримали сім’ї в рамках участі у програмі пільгового молодіжного кредитування. Ще 728 квартир було придбано громадянами завдяки програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів. Крім того, 230 сімей стали новоселами, взявши участь у програмі доступне житло, в рамках якої громадянам надається підтримка у вигляді 30% від вартості житла.
 
Коментарі (0)