ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняМінрегіон штрафуватиме за стоки

Мінрегіон штрафуватиме за стоки

Збереження чистоти поверхневих водойм, які є основними джерелами водопостачання населених пунктів України потребує суттєвого посилення контролю за якістю стоків та відповідальності за недотримання норм.

Збереження чистоти поверхневих водойм, які є основними джерелами водопостачання населених пунктів України потребує суттєвого посилення контролю за якістю стоків та відповідальності за недотримання норм. Про це повідомив виконуючий обов’язки Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов під час наради з питань реалізації Загальнодержавної програми «Питна вода України» під головуванням Прем’єр-міністра Миколи Азарова, що відбулася у вівторок, 17 липня, на Деснянській водопровідній станції ПАТ «АК «Київводоканал», інформує прес-служба. 

«Скидання у навколишнє середовище неочищених та недостатньо очищених стічних вод є одним із головних факторів, що справляє негативний вплив на якість води. Мінрегіон наполягає на посиленні контролю за дотриманням норм природоохоронного законодавства у цій сфері. Крім того, необхідно посилити відповідальність за їх порушення. Штрафи за скидання неочищених стоків повинні давати можливість проводити повне відновлення забруднених водойм, повністю усуваючи завдану шкоду. Маємо поступово прийти до загальноприйнятої господарської логіки: взяв у природи воду – поверни ще чистішу!», – сказав Олександр Аліпов. 

За його словами, на сьогодні у поверхневі водойми влаштовані 1246 випусків господарсько-побутових та 731 – промислових стоків, з них без очищення або з очищенням, що не відповідає державним нормативам 32,8% та 29,7 % випусків відповідно. В цілому за 2011 рік централізованими системами водовідведення без очищення у водойми скинуто 57,76 млн куб. м стічних вод, що складає  158,3 тис. куб. м за добу.

 
Коментарі (0)