ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняМінрегіон спростить видачу дозволів на роботи по підвищенню енергоефективності

Мінрегіон спростить видачу дозволів на роботи по підвищенню енергоефективності

На сьогодні тривалість отримання зазначених дозволів становить близько року, а енергосервісні компанії проводять роботи з підвищення енергоефективності за свій рахунок.

На сьогодні тривалість отримання зазначених дозволів становить близько року, а енергосервісні компанії проводять роботи з підвищення енергоефективності за свій рахунок.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ працює над спрощенням процедури надання дозволів на роботи по підвищенню енергоефективності.

Про це в п'ятницю, 27 квітня, під час брифінгу повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає "РБК-Україна".

"Сьогодні енергоефективні заходи класифікуються як СС2/СС3. Нам важливо скоротити дозвільні процедури, щоб зменшити час впровадження проектів і час повернення грошей", - сказав Зубко.

Він також додав, що зараз тривалість отримання зазначених дозволів становить близько року.

Глава Мінрегіону зазначив, що на сьогодні енергосервісні компанії проводять роботи з підвищення енергоефективності за свій рахунок, а після протягом декількох років повертають гроші і отримують прибуток за рахунок зниження споживання в модернізованих об'єктах.

За словами Зубка, міністерство зараз проводить переговори з Національним банком по кредитуванню цієї галузі.

"Ми проводимо переговори з Нацбанком і банківським сектором, щоб по муніципальним договорами строком на 7-10 років підприємства мали підстави отримати кредитні кошти безпосередньо на свої рахунки. Це дало величезний поштовх до залучення інвестицій з банківського сектору в цей напрямок", - сказав міністр.

Крім цього, як зазначив глава Мінрегіону, в результаті впровадження енергоефективних заходів у муніципальному секторі відомство розраховує скоротити річне споживання газу в цьому секторі з 18 млрд куб. м до 10 млрд куб. м. Також міністерство розраховує створити 75 тис. додаткових робочих місць.

Нагадаємо, нещодавно ЄС вирішив долучитися до реалізації п'ятирічної програми підтримки енергоефективності в Україні і братиме участь в співфінансуванні Фонду енергоефективності.

 

 
Коментарі (0)