ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінрегіон спустив у неіснуючу каналізацію сотні бюджетних мільйонів

Мінрегіон спустив у неіснуючу каналізацію сотні бюджетних мільйонів

Гроші, виділені на реконструкцію і будівництво каналізації, були використані зі значними порушеннями.

Такого висновку дійшли інспектори Рахункової палати під час проведення аудиту, інформує прес-служба відомства.

Як зазначається у повідомленні, бюджетні кошти, передбачені у 2011 році та першому півріччі 2012 року на реконструкцію і будівництво систем централізованого водовідведення, використані Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України безсистемно та з численними порушеннями вимог законодавства.

Як наслідок, технічний стан цих систем і очисних споруд у країні лише погіршується, загострюючи проблему подачі якісної питної води для населення. Протягом зазначеного періоду Мінрегіон не забезпечив належного фінансування, ефективного і результативного виконання завдань державних цільових програм, які регулюють водовідведення, - Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки і Загальнодержавної програми «Питна вода України» на 2006-2020 роки.

Аудитом встановлено, що робота міністерства не спрямовувалася на отримання конкретного результату, а планування і фінансування видатків держбюджету на передбачені програмами заходи є незадовільним. Заходи виконуються безсистемно, без помітного просування уперед протягом кількох бюджетних періодів.

У 2011 році заходи з реконструкції та будівництва систем централізованого водовідведення в повному обсязі не профінансовані, що призвело до невиконання завдань бюджетної програми та утворення кредиторської заборгованості майже у 238,5 млн грн, яку досі не погашено.

Під час виконання заходів, передбачених відповідними державними програмами, Мінрегіон використав з порушеннями бюджетного законодавства 251,5 млн грн. Із 35 об'єктів, відібраних міністерством у 2011 році для реалізації програми «Реконструкція та будівництво систем централізованого водовідведення», завершені та здані в експлуатацію лише чотири. Решта «заморожені» за відсутності джерел фінансування для їхньої добудови. 

 
Коментарі (0)