ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняМінрегіон та Асоціація водоканалів домовились про співпрацю

Мінрегіон та Асоціація водоканалів домовились про співпрацю

Документ підписали віце-прем’єр-міністр Міністерства регіонального розвитку Геннадій Зубко та президент Асоціації «Укрводоканалекологія» - генеральний директор ПрАт «АК «Київводоканал» Дмитро Новицький.
У понеділок, 29 січня,  відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством регіонального розвитку та Асоціацією працівників водопровідно-каналізаційного господарства України «Укрводоканалекологія», повідомляє прес-служба Асоціації.
 
Документ підписали віце-прем’єр-міністр Міністерства регіонального розвитку Геннадій Зубко та президент Асоціації «Укрводоканалекологія» -  генеральний директор ПрАт «АК «Київводоканал» Дмитро Новицький.
 
Меморандум дасть змогу залучити інвестиції та знайти спільні шляхи вирішення проблемних питань, залучити фахівців і громадськість для обговорення нормативних актів і законодавчої бази, а ще - моніторинг суб’єктів господарювання, які надають послуги,  як з фінансової, так і з технічної точки зору.
 
Віце-прем’єр акцентував увагу на вдосконаленні загальнодержавної цільової програми «Питна вода», яка діє в Україні з 2005 року. «Ми очікуємо пропозицій від Асоціації та розроблення змін, що можуть бути прийняті і підтримані як Урядом, так і Верховною Радою України», — підкреслив він.
 
Окремим блоком питань і стратегічним напрямком співпраці Геннадій Зубко назвав розробку Стратегії поводження з водними ресурсами України, водовідведення, а також питання екології.
 
В свою чергу, Дмитро Новицький впевнений, що підписання цього Меморандуму є важливим кроком на шляху до модернізації водопровідно-каналізаційної галузі. «З’явився майданчик для створення єдиних підходів до формування технічних політик водоканалів та врегулювання складних питань економіки підприємств. Але головним завжди є споживач, тому ці зміни мають бути узгоджені з суспільством. Крім того, порушене важливе питання впровадження освітніх програм для підготовки та перепідготовки кадрів для водоканалів, залучення молоді до роботи на наших підприємствах», - запевнив Дмитро Новицький.
 
Коментарі (0)