ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМінрегіон візьметься за дебіторську заборгованість в регіонах

Мінрегіон візьметься за дебіторську заборгованість в регіонах

Мінрегіон вимагає від регіонів ефективніше протидіяти зростанню дебіторської заборгованості за газ.

Мінрегіон вимагає від регіонів ефективніше протидіяти зростанню дебіторської заборгованості за газ. Вже найближчим часом відомство планує провести нараду із заступниками керівників регіонів та керівниками профільних управлінь областей, присвячену стану розрахунків.

Про це повідомив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов на всеукраїнській селекторній нараді з питань реформування та розвитку ЖКГ 15 березня, інформує прес-служба.

За словами О. Аліпова, цього року газу спожито загалом на суму 7,3 млрд грн. 

«За січень-лютий 2012 року підприємства комунальної теплоенергетики спожили 4,1 млрд кубічних метрів газу. Якщо говорити про розрахунки, то оплачено 2,3 млрд грн. Це складає 31% від загальної вартості», – повідомив заступник міністра.

О.Аліпов додав, що заборгованість досягнула 5 млрд грн.

«Говорячи про причини таких низьких розрахунків, зазначу, ми приймаємо різницю в тарифах, 1,6 млрд грн та дебіторську заборгованість місцевого та державного бюджету – 1,4 млрд грн. Але залишається 2 млрд. Це наша з вами відповідальність», - додав О. Аліпов.

Він наголосив, що сьогодні треба приділяти увагу саме дебіторській заборгованості. 

«Дебіторською заборгованістю ніхто не займається. Пропоную, щоб ви винесли це питання на колегії обласних державних адміністрацій. Щоб ви послухали мерів міст, змогли побачити, де саме ви втрачаєте», - додав заступник міністра.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)