ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМінрегіон знайшов «новий» шлях до енергонезалежності країни

Мінрегіон знайшов «новий» шлях до енергонезалежності країни

Вітчизняні чиновники знають, як вирішити питання енергетичної незалежності України. У Мінрегіоні розповіли, на що покладають великі надії у розв’язанні «енергетичної» проблеми.

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ переконані, що лише впровадження енергозберігаючих технологій приведе Україну до енергетичної незалежності. Про це заявив директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегінону Сергій Кушнір, передає прес-служба відомства.

Так, на думку чиновника, окремої уваги потребує питання енергозбереження та впровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій.

«Це шлях до енергетичної незалежності країни, який дає також можливість економити кошти громадян та місцевих бюджетів на енергоносії», - наголосив Сергій Кушнір.

Пан Кушнір заявив, що саме держава повинна взяти на себе розв’язання питань щодо впровадження енергоефективності та залучення інвестицій.

«Україна взяла курс на децентралізацію, і цей курс сприятиме створенню потужних територіальних громад. У свою чергу держава має забезпечити створення належних умов для розвитку благоустрою на території цих громад, впровадження енергоефективних заходів та залучення інвестицій. Тобто бути підтримкою для новоутворених об’єднань».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Європа пропонує внести корективи до вітчизняного законопроекту щодо енергоефективності будівель. Основним зауваженням до документа стало невідповідність його норм положенням Директиви ЄС.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
06 Червня 2015 p. 20:29
Думаю, що чим менший строк служби житлового будинку, особливо у великих містах, тим вигідніше для держави, адже звільнене від старого будинку місце можна знову продати під нову забудову. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Мабуть усі пам"ятають, як у 2010-2013 роках усі державні свята супроводжувались у Києві грандіозними по кількості та потужності вибухів святковими салютами, дію яких можна було порівняти з дією невеликого землетрусу. Люди, у тому числі і ветерани , неодноразово скаржилися до колл-центру, що результатами цих салютів стають пошкодження будівельних конструкцій внаслідок ударної хвилі, а саме: утворення тріщин в стінах, особливо у хрущовках, аварії водопроводу і каналізації. Натомість, колл-центр навіть не реєстрував ці звернення, пояснюючи ветеранам, що ці вибухи у їх честь. Мешканці багатоповерхівок можуть підтвердити, що взимку навіть при добре розігрітих батареях у їх квартирах було холодно , оскільки тепло виходило назовні через утворені вибухами мікротріщини у стінах будинків. Ви думаєте, що режим Януковича, який масово позбавляв найбідніших українців їх робочих місць з мінімальними зарплатами, витрачався би просто так на ці грандіозні салюти?