ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМінрегіон зобов’язали проконтролювати перерахунок плати за опалення

Мінрегіон зобов’язали проконтролювати перерахунок плати за опалення

Уряд доручив Мінрегіону проконтролювати, щоб теплокомуненерго перерахували виставлені рахунки населенню за опалення. Адже, відповідно до прийнятої Постанови тариф на опалення прив’язано до зовнішньої температури повітря.

Кабмін дав доручення Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства проконтролювати, щоб теплокомуненерго перерахували виставлені населенню рахунки  за опалення. Про це на засіданні Уряду повідомив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

«Постанова Уряду є, її потрібно виконувати», - сказав він.

Зокрема, Глава Уряду нагадав, що прийнята Постанова №630 прив'язує формувати тариф на опалення до зовнішньої температури повітря.

Також, Арсеній Яценюк звернувся до Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка провести селекторну нараду з підприємствами теплокомуненерго.

«Поясніть їм, що газ треба економити, а рахунки треба виставляти тільки за те, що громадяни країни отримали тепло в своїх квартирах», - заявив Прем'єр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Уряд доручив Мін'юсту перевірити рішення Нацкомісії щодо тарифів облгазів. У Кабміні стверджують, що облгази виставляють рахунки, в які включені витрати на транспортування газу, що не передбачено законодавством.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
14 Січня 2016 p. 22:03

Отримавши платіжки за грудень споживачі були неприємно здивовані новим видом узаконеного шахрайства: виявляється, що субсидія на опалення повністю скасовується, якщо нарахована сума менша за суму субсидії. Тобто, чиновники можуть штучно написати велику суму субсидії, і таким способом повністю споживачів її позбавити. Так вони і зробили у грудні 2015 року з оплатою за опалення. -----Навіть я не міг наперед спрогнозувати, що чиновники-можновладці можуть опуститися до такого наглого способу здирництва та обману...