ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінрегіон:Об’єднані громади самі гальмують виділення субвенцій

Мінрегіон:Об’єднані громади самі гальмують виділення субвенцій

На сьогодні Мін регіоном вже погоджено 772 проектних заявки більш ніж на 677 млн. грн. Проте, деякі регіони досить повільно надсилають свої проекти, через що гальмується і виділення субвенцій

 Станом на 25 липня до Мінрегіону надійшло вже 885 проектних заявок від 149 об’єднаних територіальних громад на інфраструктурні проекти, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації поданих проектів становить близько 792 млн. грн. – орієнтовно  79 % розміру усієї субвенції, повідомляється на сайті Мін регіону.

Проте частина коштів субвенції все ще залишається без проектних заявок у Рівненській, звідки було надіслано лише на 37,1 % від передбаченої суми субвенції заявок та Київській областях. Зокрема від Київщини заявок ще взагалі не надходило.

Раніше Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода назвав неприпустимим зволікання об’єднаних громад з розвитком власної інфраструктури.

Варто нагадати, що у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн — для найбільшої.

 

 
Коментарі (0)