ГоловнаНовини ЖКГПодіїМінсоцполітики: 83% пенсіонерів отримують пенсію нижче прожиткового мінімуму

Мінсоцполітики: 83% пенсіонерів отримують пенсію нижче прожиткового мінімуму

82,7% пенсіонерів отримують пенсію до 4 тис. грн, що нижче фактичного прожиткового мінімуму, про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України
82,7% пенсіонерів отримують пенсію до 4 тис грн, що нижче фактичного прожиткового мінімуму, повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.
 
"82,7 відсотка пенсіонерів отримують пенсію до 4 тис грн, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму, є ключовою проблемою яка потребує вирішення", - цитує заступника міністра соцполітики Наталію Ненюченко прес-служба відомства.
 
За її словами, при наявності обмеженого фінансового ресурсу солідарної пенсійної системи, тіньової зайнятості, тіньової виплати заробітної плати та з огляду на те, що лише 5% працюючих беруть участь в системі недержавного пенсійного забезпечення (при цьому більшість платять внески не регулярно і в недостатньому розмірі), рівень пенсійного забезпечення майбутніх пенсіонерів буде знижуватися.
 

Наталя Ненюченко повідомила, що неналежне державне регулювання інклюзивної середовища і доступних послуг не дозволяє літнім людям інтегруватися в соціум, вести повноцінне життя. 

 
Коментарі (0)