ГоловнаНовини ЖКГПодіїМінсоцполітики хоче дозволити передачу пенсійних накопичень у спадок

Мінсоцполітики хоче дозволити передачу пенсійних накопичень у спадок

В Україні планують на законодавчому рівні дозволити передачу пенсійних накопичень у спадок. З такою заявою виступила глава Мінсоцполітики держави Марина Лазебная.
За словами міністра соціальної політики України, Марини Лазебний, відомство має намір повністю змінити уявлення громадян країни про пенсійне забезпечення, про це розповіла пресслужба міністерства.
 
Якщо зараз людина від держави щомісячні виплати, нараховані йому за десятиліття страхового стажу, то в майбутньому, після запровадження накопичувальної системи пенсій, українці самі будуть накопичувати додаткові кошти на щасливу старість.
 
Міністр прогнозує, що після впровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення, середній рівень пенсій в Україні зросте до семи тисяч гривень. Ті кошти, які людина не встигне витратити протягом свого життя, будуть переходити у спадок його родичам.
 
Поки плани по переходу на накопичувальну систему пенсій в Україні знаходяться на етапі розробки. Як насправді буде працювати нова система пенсійного забезпечення, не відомо. Які структури будуть відкривати накопичувальні пенсійні рахунки для працюючих громадян, наскільки держава зможе захистити вкладників і їх накопичення від коливань ринку, криз і можливого банкрутства фінансової установи.
 

Уряд стверджує, що в Україні занадто велика кількість пенсіонерів, молоде працююче покоління в силу своєї малої чисельності не може всім забезпечити гідні виплати. Якщо нічого не зміниться, то в Україні вже через 15 років пенсії доведеться скасувати. 

 
Коментарі (0)