ГоловнаНовини ЖКГПодіїМінсоцполітики хоче індексувати пенсії за одними правилами для всіх

Мінсоцполітики хоче індексувати пенсії за одними правилами для всіх

Міністерство соціальної політики подало в Кабмін законопроект, який дозволить проіндексувати пенсійні виплати 4 млн громадянам, серед яких - військовослужбовці, чорнобильці та інші
Міністерство соціальної політики подало в Кабмін законопроект, який дозволить проіндексувати пенсійні виплати 4 млн громадянам, серед яких - військовослужбовці, чорнобильці та інші. У проекті закону передбачена індексація «за одними правилами для всіх».
 
Про це міністр соціальної політики Марина Лазебная повідомила в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».
 
«Насправді пенсії військовослужбовцям не індексуються з 2014 року. Там інші підходи до перерахунками були. Тому ми зробили в Міністерстві соцполітики - і цей законопроект вже в уряді - про відновлення індексації пенсій саме таким людям, як військовослужбовці, чорнобильці, журналісти, працівники органів місцевого самоврядування, державні службовці. Це ті люди, яким сьогодні не індексується пенсія », - розповіла Лазебная.
 
Вона уточнила, що законопроект Мінсоцполітики запропонує «відновлювати індексацію за одними правилами для всіх». Однак у 2021 році такого закону ще не буде.
 
 «У наступному році цього не буде індексації, тому що закон ще тільки буде прийматися. Але якщо закон прийметься в наступному році і, наприклад, в першій половині року ми вже зможемо закласти кошти, я думаю, що це краще було б планувати на 2022 рік. Але, повірте мені, це дуже велика проблема, коли близько 4 млн пенсіонерів позбавлені індексації. Ми індексуємо певну частину трудових пенсій, але такі пенсії, які за іншими законами призначені, вони не індексуються. Тому цю несправедливість ми також вирівняємо», - запевнила міністр.
 

Зараз законопроект проходить узгодження в Кабміні. 

 
Коментарі (0)