ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМінсоцполітики: Монетизацію субсидій для домогосподарств проведуть у два етапи

Мінсоцполітики: Монетизацію субсидій для домогосподарств проведуть у два етапи

В Мінсоцполітики мають намір монетизувати субсидії для тих домогосподарств, які мають індивідуальне опалення.

У Міністерстві соціальної політики планують провести монетизацію субсидій для домогосподарств у два етапи.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі одного з телеканалів, передає IA ZIK .

«Ми плануємо цю роботу у два етапи – на першому ми плануємо монетизувати субсидії для тих домогосподарств, які мають індивідуальне опалення, тобто використовують газ або електроенергію для опалення приміщень, – ми плануємо видавати грошима, встановивши серйозну відповідальність за несплату комунальних послуг», – розповів він.

Другий етап стосуватиметься тих, хто отримує субсидії, проживаючи в багатоквартирних будинках, де є централізоване опалення.

Наступний етап, – видавати тим, хто отримує субсидії, проживаючи в багатоквартирних будинках, де є централізоване опалення. Там, ми вважаємо, повинні бути спецрахунки, з картками, тому що якщо, наприклад, ви не платите за житлово-комунальні послуги і у вас індивідуальне опалення, вас виконавець послуги може в будь-який момент просто позбавити цієї послуги. Для того, щоб її відновити, треба заплатити», – сказав міністр.

Рева зазначив, що в цьому випадку планується ввести спецрахунок, щоб уникнути випадків, коли за несплату послуг деякими мешканцями багатоквартирних будинків відключають весь будинок.

«Коли ми говоримо про багатоквартирний будинок, якщо ви платите, а ваш сусід ні, не можна його відключити, а вас – ні, це потрібно відключити весь будинок. Тому тут є проблема. Так от, щоб цієї проблеми не було, – спецрахунок, і людина з цього рахунку буде мати право заплатити за певними рахунками за комунальні послуги, які вона отримає», – підкреслив міністр.

За його словами, після закінчення сезону, якщо людина розрахувалася і у нього залишилися кошти, вона може їх зняти і використовувати так, як вважає за потрібне.

Також він нагадав, що з 1 січня 2018 року перший етап монетизації передбачав перехід на грошові розрахунки між бюджетом і підприємствами-виконавцями комунальних послуг.

Наступний етап, коли кошти повинні направлятися з бюджету не підприємствам, а громадянам, які будуть оплачувати житлово-комунальні послуги, планується ввести з 1 січня 2019 року. 

 
Коментарі (0)