ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМінсоцполітики обіцяє розробити нові підходи до формування прожиткового мінімуму

Мінсоцполітики обіцяє розробити нові підходи до формування прожиткового мінімуму

Міністерство соціальної політики спільно з народними депутатами України найближчим часом хоче розробити нові підходи до формування прожиткового мінімуму
Міністерство соціальної політики спільно з народними депутатами України найближчим часом хоче розробити нові підходи до формування прожиткового мінімуму.
 
Про це Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.
 
„Ми принципово за необхідність перегляду підходів до формування прожиткового мінімуму”, – наголосила Марина Лазебна.
 
За словами Міністра, прожитковий мінімум – це найбільш значущий показник в соціальній політиці, оскільки на його основі визначається понад 150 різних виплат, допомог, штрафів тощо. Тому збільшення прожиткового мінімуму призводить до їх автоматичного перерахунку та необхідності вишукання додаткових видатків бюджетів.
 

З метою забезпечення комплексного вирішення проблеми прожиткового мінімуму є доцільним вивчити кращий світовий досвід та розробити єдиний підхід щодо оптимізації сфери застосування прожиткового мінімуму як основного показника боротьби з бідністю. 

 
Коментарі (0)