ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМінсоцполітики створить новий реєстр пільговиків

Мінсоцполітики створить новий реєстр пільговиків

В Україні мають намір створити Єдиний реєстр пільговиків. У Мінсоцполітики відзначають, що у новому списку, буде відображатися фінансовий стан громадян, що дозволить не надавати довідки про доходи в органах соцзахисту.

В Україні планують створити новий реєстр пільговиків. Відповідний проект хочуть реалізувати в найближчий рік. Профінансує створення Єдиного реєстру пільговиків Світовий банк. Про це повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко, передає «Ділова столиця».

Так, за словами Міністра, існуюча база пільговиків не є повною, у ній відсутні дані щодо фінансового стану конкретної людини.

«Ми уклали угоду зі Світовим банком (СБ), і він профінансує створення нової комп'ютерної системи обліку пільговиків. Вона стане базою для надання соціальних послуг за європейським зразком», - зазначив пан Розенко.

Вартість цього проекту поки що невідома, однак кошти на його реалізацію будуть спрямовані із позики Світового банку Україні у розмірі 300 млн дол.

«Яку частину цієї суми витратять саме на створення Єдиного реєстру пільговиків, сказати складно. Ми тільки розробляємо технічне завдання на його створення. Проводити тендери, визначати розробників, контролювати використання коштів Світовий банк», - підсумував Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд не може підняти тарифи в Україні через занадто забюрократизовану систему отримання субсидій та пільг. Тому найближчим часом старий механізм оформлення пільг спростять. Зокрема, документи до центрів соцзахисту можна буде відправити поштою.

 
Коментарі (0)