ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГІз системи субсидіювання «приберуть» зайве

Із системи субсидіювання «приберуть» зайве

Уряд не може підняти тарифи в Україні через занадто забюрократизовану систему отримання субсидій та пільг. Тому найближчим часом старий механізм оформлення пільг спростять. Зокрема, документи до центрів соцзахисту можна буде відправити поштою

Уряд планує спростити та полегшити систему отримання субсидій та пільг. Можновладці запевняють, що підвищення тарифів неможливе без реформування системи отримання субсидій. Про це на засіданні Верховної Ради України заявив Міністр соціальної політики Павло Розенко, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

«Я вважаю, і це спільна позиція Уряду, що без реформування системи субсидій говорити про підвищення тарифів неможливо», - наголосив пан Розенко.

За розрахунками Міністра, право на отримання субсидій в Україні мають близько 3 млн сімей, однак користуються ними – близько 1 млн. Чиновник вважає, що така ситуація склалася через недовіру громадян до системи субсидій.

«Вона (система субсидій, - ред.) важка і незрозуміла для людей. Вона передбачає проходження десяти кіл пекла, щоб їх отримати», - зауважив він.

Тож, за словами Павла Розенка, найближчим часом будуть спрощені всі необхідні для подання в управління соцзахисту документи для нарахування.

«Ми спростимо документи, приберемо зайві критерії і все це можна буде відправити в управління соцзахисту поштою, а не стояти в чергах як зараз», - підкреслив пан Розенко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за минулий рік за компенсацією за сплату житлово-комунальних послуг звернулося більше 1,5 млн громадян. Загальна сума субсидій склала майже 350 млн грн.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Лютого 2015 p. 23:29
Людина звільнена з роботи з державної установи за п.1 ст.40 КЗпП за розпорядженням державних органів про "ліквідацію" цієї установи і не працевлаштована, тобто не має ніякого доходу саме з ініціативи держави. "Ліквідована " держустанова лише змінила код ЄДРПОУ, робоче місце звільненого працівника не скорочувалось. Більш того, на це робоче місце був прийнятий пенсіонер. Рік перебування на обліку у центрі зайнятості не дав позитивного результату. Тепер, у 2015 році, у наданні житлової субсидії цій людині відмовляють, тому що вона не працює. На усі доводи і докази, що вона не працює за розпорядженням державних органів ( тобто, фактично держава вирішила, щоб ця людина не працювала), можна почути роз"яснення посадовців, що це не має ніякого значення. Отже, не працює -- значить субсидії немає. Тоді ця людина звертається по так звану компенсацію, але ті самі посадовці рахують, що вона має дохід на рівні прожиткового мінімуму, тобто 1218 грн. на місяць, тобто, компенсації також немає. Виходить, що держава фактично забрала у цієї людини засоби існування, але на папері приписує їх наявність. Пропоную усім звільненим з роботи у період 2011-2013 років у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ та досі не працевлаштованим присвоїти статус "вимушено непрацюючої особи" та звільнити таких осіб від сплати за комунальні послуги.