ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМінсоцполітки відзвітувало про надання субсидій в регіонах

Мінсоцполітки відзвітувало про надання субсидій в регіонах

У Мінсоцполітики розказали, як йдуть справи з призначенням субсидій у регіонах. У відомстві відмітили шість областей, де рівень надання державних компенсацій знаходиться на критично низькому рівні.

У Міністерстві соціальної політики відзвітували про надання субсидій на ЖКП в регіонах України. Загальна кількість звернень за державними компенсаціями на оплату комунальних послуг станом на сьогодні становить 1 млн сімей, з яких 500 сімей вже отримують компенсації. Про це повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко під час засідання уряду, передає прес-служба відомства.

Так, за його словами, найкращий рівень надання житлових субсидій зафіксовано у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Львівській, Полтавській, Сумській, Чернігівській областях та Києві, де призначено 60-80% субсидій від загальної кількості поданих заяв.

Критична ситуація з оформленням державних компенсацій на оплату ЖКП - у Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Одеській, Рівненській та Хмельницькій областях. Там призначення субсидій фіксується на рівні 10-30% від загальної кількості поданих заяв.

Крім цього, пан Міністр наголосив, що показники надання житлових субсидій постійно збільшуються.

«Якщо в перші три тижні у нас було 30-40 тис. призначень субсидій щотижня, то за минулий тиждень ми призначили близько 140 тис субсидій. Люди стали робити менше помилок при заповненні декларацій і заяв. Крім того, місцеві органи влади стали використовувати переваги реформованої системи субсидій і надавати більш якісні послуги», - наголосив чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд запевнив малозабезпечених громадян у призначенні компенсацій тарифів на житлово-комунальні послуги. В Кабміні сподіваються «роздати» державні компенсації близько 6 млн громадян.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов1
18 Червня 2015 p. 06:47
Думаю, що усі ці субсидійні заяви і декларації -- це не що інше як своєрідна розвідка держави по своїм громадянам. Така собі хитрість по добуванню конфіденційної інформації про кожну українську сім"ю. Адже спочатку обіцяли нарахувати субсидії з квітня, потім з травня, але вже середина червня і вже отримали платіжки за травень, і немає не те що нарахування субсидії, а навіть ознак, що подані заяви і декларації взагалі розглядались.Думаю, українці,нас вкотре обманули.