ГоловнаНовини ЖКГТранспортМіністерство інфраструктури коригує «сутність» іменних квитків

Міністерство інфраструктури коригує «сутність» іменних квитків

З введенням іменних квитків документи все-таки потрібно буде пред'являти при покупці в касі.

Міністерство інфраструктури скорегувало проект постанови Кабінету міністрів «Про внесення змін до порядку обслуговування громадян залізничним транспортом» та наказ Мінінфраструктури «Про затвердження змін до правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України» щодо впровадження іменних та електронних проїзних документів, згідно з якими громадянам необхідно буде пред'являти документ, що посвідчує особу, й при купівлі квитка у залізничній касі.

Про це повідомляє «У.К.» повідомили в прес-службі Мінінфраструктури.

«Таким чином вдасться уникнути помилок при внесенні даних про пасажира до проїзного документа», - зазначає відомство.

Мінінфраструктури уточнює, що з 1 січня 2013 року оформлення проїзних документів на пасажирський поїзд у касах здійснюватиметься за поданням паспорта чи іншого документа, який посвідчує особу (тимчасового посвідчення громадянина України, паспорта для виїзду за кордон, дипломатичного чи службового паспорта, посвідчення особи моряка, проїзного документа дитини, свідоцтва про народження дитини, військового квитка, посвідчення водія, студентського квитка тощо).

Під час оформлення проїзних документів через електронні канали самообслуговування, зокрема за допомогою мережі Інтернет, прізвище та ім`я особи, що здійснюватиме поїздку, зазначає особа, яка здійснює оформлення та оплату платіжною карткою проїзного документа.

У проїзних документах на проїзд у регіональних поїздах та квитках на проїзд у поїздах приміського сполучення прізвище та ім`я особи не зазначатимуться.

При посадці у поїзд пасажир теж буде зобов'язаний пред'явити разом із проїзним документом паспорт чи інший документ, який посвідчує особу.

У той же час, як відзначає Мінінфраструктури, переоформити проїзний документ зі зміною прізвища та імені пасажира буде неможливо.

Нагадаємо, раніше в Мінінфраструктурі заявляли, що з введенням іменних залізничних квитків пасажиру потрібно буде пред'являти документ, що засвідчує особу, безпосередньо тільки при посадці в поїзд, при покупці в залізничній касі достатньо буде назвати прізвище та ім'я.

 
Коментарі (0)