ГоловнаНовини ЖКГПодіїМіністерство охорони здоров'я дозволило вакцинацію неповнолітніх від COVID-19

Міністерство охорони здоров'я дозволило вакцинацію неповнолітніх від COVID-19

Міністерство охорони здоров'я опублікувало наказ, що дозволяє вакцинацію неповнолітніх в Україні. Підлітків віком від 12 до 17 років рекомендують вакцинувати препаратом Comirnaty від Pfizer
Міністерство охорони здоров'я опублікувало наказ, що дозволяє вакцинацію неповнолітніх в Україні. Підлітків віком від 12 до 17 років рекомендують вакцинувати препаратом Comirnaty від Pfizer/BioNTech, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
Вакцину Comirnaty рекомендують вводити двома дозами з інтервалом 21-28 днів. Але є кілька умов:
  • Не можна вводити вакцину, якщо у дитини є серйозна алергічна реакція на один із компонентів препарату;
  • Дітям, які перенесли міокардит або перикардит після першої дози Comirnaty вакцини, рекомендують відкласти введення другої дози до отримання додаткових наукових даних. Якщо випадки міокардиту не пов'язані з вакцинацією та дитина більше не перебуває під наглядом кардіолога, вакцинація від COVID-19 дозволяється;
  • Дітям, які перенесли дитячий мультисистемний запальний синдром, рекомендують відстрочити вакцинацію COVID-19 до отримання додаткових наукових даних.
 

Вакцинація проти COVID-19 дітей, які не належать до групи ризику важкого проходження COVID-19 та виникнення ускладнень, і не належать до груп пріоритетної вакцинації, може бути проведена за умови наявності щеплень відповідних віку з урахуванням затверджених протипоказань до вакцинації. 

 
Коментарі (0)