ГоловнаНовини ЖКГПодіїМіністерство охорони здоров'я планує почати вакцинацію від коронавірусу дітей

Міністерство охорони здоров'я планує почати вакцинацію від коронавірусу дітей

Міністерство охорони здоров'я України попередньо планує почати вакцинацію від коронавірусу дітей і вже займається необхідними документами.
Міністерство охорони здоров'я України попередньо планує почати вакцинацію від коронавірусу дітей і вже займається необхідними документами. Пакет щодо імунізації неповнолітніх вже розроблений, але попереду інші етапи підготовки.
 
Про це повідомив начальник головного управління Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів у Києві Олег Рубан, виступаючи в ефірі «України 24».
 
Згідно зі словами чиновника, впроваджувати такі заходи – це компетенція виключно МОЗ.
 
Станом на 17 жовтня, за словами Рубана, в Україні є документи про вакцинацію як повнолітніх, так і осіб від 14 років.
 
«Розробляються документи щодо дітей-підлітків. Але це буде пізніше, тому що триває період оформлення документів – саме цей контингент необхідно вже сьогодні вакцинувати», – заявив голова Держпродпотребслужби столиці.
 
«Документи щодо вакцинації 14+ уже підготовлені Міністерством охорони здоров'я», – додав він.
 
Нагадаємо, на територіях Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Одеської областей з 00 год. 00 хв. 18 жовтня встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. 
 

Зокрема, у Донецькій, Запорізькій, та Одеській областях спостерігається перевищення показників епіднебезпеки за двома ознаками: кількістю госпіталізованих та завантаженістю ліжок. У Дніпропетровській області зафіксовано перевищення за трьома ознаками: кількістю госпіталізованих та завантаженістю ліжок, а також коефіцієнт виявлення інфікування COVID-19. 

 
Коментарі (0)