ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМіністр фінансів вважає, що курс гривні до кінця 2020 буде стабільним

Міністр фінансів вважає, що курс гривні до кінця 2020 буде стабільним

З початку 2020 гривня впала з 23,68 до 27,27 за долар. Міністр фінансів вважає, що курс гривні до кінця 2020 буде стабільним. Загрози падіння гривні немає.
З початку 2020 гривня впала з 23,68 до 27,27 за долар. Міністр фінансів вважає, що курс гривні до кінця 2020 буде стабільним. Загрози падіння гривні немає. Не існує ніяких причин, щоб ситуація змінилася, про це розповів Сергій Марченко в інтерв'ю Радіо Свобода.
 
Є всі підстави вважати, що до кінця року різких коливань курсу не передбачається,
- сказав він.
 
Міністр Марченко зазначив, що зараз курс стабільний, а незначні коливання пов'язані з сезонністю.
 
Чому гривня буде стабільною
Марченко також розповів, що через карантин в Україні знизилося споживання імпортних товарів, а баланс навіть тимчасово вирівнявся. Це означає відсутність тиску з боку імпорту.
 
За його словами, Україна отримала:
  • Транш МВФ на 2,1 мільярда доларів;
  • 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу.
Я не бачу ніяких причин, які б вплинули на стабільність національної валюти,
- сказав міністр.
 
Марченко також додав, що очікують 350 мільйонів доларів від Світового банку. Але як раніше відзначив в коментарі 24 каналу фінансист Василь Матій, ці кошти поки не надали через нестабільність ситуації з НБУ.
 

Нагадаємо, що на початку березня гривню можна було обміняти за курсом 24,5 відношенню до долара. Але протягом місяця вона обвалилася до рівня 28 за долар. Починаючи з квітня, гривня почала стабільно зростати. В кінці травня через те, що Україна розплачувалася з зовнішніми боргами, гривня дещо просіла. Однак за червень гривня зміцнилася до моменту відставки Смолія. Станом на 18 липня курс гривні щодо долара НБУ - 27,27. 

 
Коментарі (0)