ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНад Україною нависає темрява

Над Україною нависає темрява

На складах українських ТЕС катастрофічно не вистачає вугілля. Якщо найближчим часом запаси палива не поповнити, то ТЕС припинять свою роботу. Це означає, що велика кількість міст залишиться без світла і тепла.

Міністр палива і енергетики Володимир Демчишин сьогодні зібрав екстрену нараду, на якій працівники Міністерства та голови ДТЕК намагаються знайти вихід із ситуації, пов`язаної із катастрофічною нестачею вугілля на українських ТЕС. Про це повідомляє «Українська правда».

За словами одного з директорів ТЕС, ситуація критична. Так, якщо в найближчий час не будуть запущені газомазутні блоки, то теплоелектростанції зупиняться, що приведе до припинення електро- і теплопостачання у багатьох містах, у тому числі і в Києві.

Так, кількість вугілля на складах ТЕС державної «Центренерго» скоротилася за останні 5 місяців з 970 тис. тонн до 58 тис. тонн вугілля.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на складах українських теплоелектростанцій зменшуються запаси вугілля. Десь ситуація досягає критичного рівня. Так, у декількох ТЕС твердого палива залишилося на лічені дні. Зокрема, зазначається, що мова йде про Зміївську, Вуглегірську, Луганську, Придніпровську та Криворізьку ТЕС.

 
Коментарі (0)