ГоловнаНовини ЖКГПодіїМіністр пояснив, чому віддали 100 млн з фонду для боротьби з COVID на кіно

Міністр пояснив, чому віддали 100 млн з фонду для боротьби з COVID на кіно

За словами міністра культури, ця сума входить в 1 млрд грн, які були закладені в фонд для підтримки культурної сфери.
Міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що 100 млн грн, які направили на зйомки патріотичних серіалів з фонду боротьби з COVID-19, були передбачені для цих цілей з літа.
 
Про це Ткаченко написав на своїй сторінці в Facebook.
 
За його словами, ця сума входить в 1 млрд грн, які були закладені в фонд для підтримки культурної сфери.
 
"Робота потрібна всім, а дуже складний час для кіноіндустрії нікуди не поділося. Особливо для людей, які працюють в сфері, і через довготривалого відсутності системних зйомок просто живуть в стані простою", - сказав Ткаченко.
 
Він каже, що потрібно продовжувати розвивати український телевізійний продукт, залучаючи до цього талановитих діячів мистецтв.
 
"З українськими акторами і про українських наративах. Тримаємо це в фокусі, тому що популяризація ринку вітчизняного контенту особливо важлива для безпеки в інформаційному просторі", - заявив він.
 

Нагадаємо, Кабмін 28 жовтня вніс зміни до Порядку використання коштів, виділених на боротьбу з COVID-19 і її наслідками. Цей порядок виділяв 100 млн грн з Коронавірусние фонду на виробництво і розповсюдження патріотичних телевізійних серіалів для підтримки галузі, яка постраждала від коронавірусних обмежень. 

 
Коментарі (0)