ГоловнаНовини ЖКГПодіїМіністр енергетики має особистий газовий борг у розмірі 76 тисяч гривень

Міністр енергетики має особистий газовий борг у розмірі 76 тисяч гривень

Міністр енергетики Герман Галущенко отримав рішення Васильківського суду, згідно з яким він зобов'язаний виплатити вартість спожитого газу за період 2018—2019 років.
Міністр енергетики Герман Галущенко отримав рішення Васильківського суду, згідно з яким він зобов'язаний виплатити вартість спожитого газу за період 2018—2019 років.
 
У квітні минулого року Герман Галущенко подав позов до Васильківського місько-районного суду Київської області проти Київоблгаз Збут. Він просив визнати заборгованість за спожитий його домогосподарством газ необґрунтованою, здійснити перерахунок оплати та відновити газопостачання, яке було вимкнено. На його думку, лічильник газу зламався та показав завищені дані.
 
У вересні 2021 року суд прийняв сторону Київоблгазу та зобов'язав міністра виплатити нараховану суму у повному розмірі. Інстанція виставила Галущенку рахунок у 76 тисяч гривень.
 
Під час судових слухань стало відомо, що у листопаді 2018 року після того, як цього абонента відключили від газопостачання, представники облгазу виявили ознаки несанкціонованого відновлення подачі газу – пошкодження пломбування. Вони склали акт про порушення, який підписав один із представників Галущенка та його охоронець. Суд також зазначив, що немає підстав не довіряти справжності цього акту.
 

Крім того, у судовому рішенні йдеться про те, що під час розгляду справи були паузи для надання сторонам можливості взаємно вирішити спір шляхом угоди. Для цього міністру потрібно було допустити представників облгазу до лічильника для перевірки правильності його роботи. За словами представників постачальника газу, Галущенко чи його представники не погоджували подібні дії. 

 
Коментарі (0)