ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМодернізація газових мереж Дніпропетровщини потребує інвестицій

Модернізація газових мереж Дніпропетровщини потребує інвестицій

Газові мережі Дніпропетровщини потребують модернізації. За розрахунками «Дніпропетровськгазу», на ці цілі необхідно у наступному році 60 млн грн. Однак, фінансовий стан підприємства не найкращий, тому гарантії 100% виконання намічених планів немає.

ПАТ «Дніпропетровськгаз» планує інвестувати у наступному році 60 млн грн у модернізацію газових мереж. Про це йдеться у проектах інвестиційних програм підприємства на 2015 рік, оприлюднених на офіційному сайті ПАТ з метою отримання зауважень та пропозицій.

Зокрема, інвестпрограмою газорозподільного підприємства передбачено заміну, реконструкцію та кільцювання газопроводів, капітальний ремонт обладнання на газорозподільчих пунктах та шафових розподільчих пунктах, встановлення систем телеметрії. На модернізацію газотранспортної системи передбачено 80% коштів від загального бюджету програм.

Окрім того,  проект включає в себе впровадження систем дистанційного зняття показань лічильників, облаштування сервісних центрів для проведення повірки газових лічильників та інші заходи.

Основним джерелом фінансування усіх передбачених програмою заходів є як амортизаційні відрахування, так і прибуток компанії. «Однак, на сьогодні фінансовий стан підприємства є надзвичайно важким. Унаслідок загального падіння обсягів споживання газу ПАТ «Дніпропетровськгаз» недоотримало за 9 місяців 2014 року 66 мільйонів гривень або 15% доходів від транспортування та постачання природного газу, закладених у тарифи» - наголошують на підприємстві.

«У 2014 році 100% виконання програми ускладнилось через недоотримання доходів від основної діяльності підприємства. Так, за 9 місяців 2014 року програму виконано лише на 16%», - коментує ситуацію перший заступник Голови Правління – головний інженер Тетяна Бузовська.

Таким чином, у ПАТ зауважують, якщо держава в особі НКРЕКП не підвищить тарифи на транспортування та постачання мінімум на 22%, «Дніпропетровськгаз» не зможе гарантувати 100% виконання інвестпрограми. А це, в свою чергу, негативно вплине на безаварійне та безперебійне газопостачання.

 
Коментарі (0)