ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМодернізація столичних тепломереж обійдеться в 140 мільйонів євро

Модернізація столичних тепломереж обійдеться в 140 мільйонів євро

У Києві планують провести модернізацію системи централізованого теплопостачання. Для цього планується взяти кредит від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР)

У Києві планують провести модернізацію системи централізованого теплопостачання. Для цього планується взяти кредит від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради.

Кредитні гроші будуть спрямовані на технічне переоснащення київських ТЕЦ і модернізацію теплових мереж.

У Київраді планують, що ЄБРР може виділити до 140 млн євро. Отримання першочергових інвестицій можливо вже в найближчі 2-3 роки.

Перша черга інвестиційної програми охоплює 5 проектів. Зокрема, це модернізація ТЕЦ-6, ТЕЦ-5 і 8 великих котелень. А для автоматизованого управління роботою теплового обладнання і мереж в реальному часі хочуть впровадити програмний комплекс SCADA.

Також Угода передбачає, що фахівці ЄБРР проведуть аудит та експертизу обладнання комунального підприємства "Київтеплоенерго".

Нагадаємо, як повідомляв раніше OPENKYIV, в столиці планують підвищити тарифи на опалення та електроенергію.

Тариф на опалення планується підвищити майже на 19%, а на електроенергію - на 31,24% в два етапи. Однак відповідні тарифи має затвердити НКРЕКУ (Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг) иваив

 
Коментарі (0)